Woningen

Uitgelichte afbeelding

Twee-onder-een-kapwoning - 1923, Bilthoven

Wil je meer weten over de duurzame toepassingen in deze woning of deze in de praktijk bekijken? Via dit formulier kun je de eigenaar vragen of je een afspraak kunt maken om op bezoek te gaan.



Omschrijving

Aardgasvrije woning uit 1923

Kenmerken

Bouwjaar: 1923
Energielabel: Onbekend
Soort: Twee-onder-een-kapwoning
Duurzame woning: Aardgasvrij,

Toegepaste maatregelen

Elektrische auto, Warmtepomp, Vloerverwarming, Convectoren, Na-isolatie schuin dak binnenkant (dakisolatie), Na-isolatie plat dak buitenkant (dakisolatie), Energiemonitor, Slimme meter, HR++ glas, Drievoudig glas, Architectuur, Na-isolatie spouw (spouwmuur), Warmtewisselaar douche, Inductie fornuis, Warmtepompboiler, Lucht/water warmtepomp buitenlucht, Mechanische afvoer ventilatie, Leidingisolatie, Zonnepanelen (PV), Spaarlampen, Led lampen, Vogelbehuizing, CO2-sensor (ventilatie), Na-isolatie kruipruimte/kelder

Foto's


Extra informatie
Beschrijving (na)isolatie van de woning

in 2007 werd maar liefst 4000m3 gas verbruikt. Inmiddels is het een comfortabele woning geworden die 4000 kwh stroom verbruikt om het hele jaar door het huis aangenaam warm en koel te houden. Om dit resultaat te bereiken hebben we de spouwmuur laten isoleren. De vloer geïsoleerd met 16cm glaswol, het dak met 14 tot 24 cm glaswol en op de meeste plaatsen triple glas aangebracht in de bestaande kozijnen.

Beschrijving energievoorziening van de woning

Bij de plaatsing van de 30 zonnepanelen is gekozen voor een systeem met micro omvormers vanwege beperkt beschikbaar dakoppervlakte door dakramen en schaduw. Het huis is voorzien van een lage temperatuur verwarmingssysteem. Alleen in de badkamer en keuken ligt vloerverwarming, in de rest van het huis wordt gebruik gemaakt van overgedimensioneerde radiatoren (van voor de isolatiemaatregelen) en convectie radiatoren. Het huis wordt verwarmd door een twee kleine lucht-water warmtepompen in cascade opstelling. Het warm (tap)water wordt bereid door een 270 liter lucht-lucht warmtepompboiler. Er wordt gebruik gemaakt van een douchewater warmteterugwinning installatie (douche WTW). Hierbij wordt de warmte van het afvoerwater gedeeltelijk teruggewonnen.

Hoe is de ventilatie geregeld?

Mechanische toevoer en mechanische afzuiging van lucht

Toekomstplannen

warmteterugwinning (WTW) balansventilatie



Beschreven maatregelen



Scroll naar boven
Ga naar de inhoud