Vrijstaande woning - 1935, Acquoy

Vrijstaande woning - 1935, Acquoy

Woning
Na-isolatie schuin dak buitenkant, Na-isolatie gevel binnenkant, Na-isolatie gevel buitenkant
Uitvoering
Een bedrijf
Bedrijf
ATB Leerbroek
Jaar toepassing:
2012
Aanraden:
Ja
Beschrijving
In 2013 hebben wij ongeveer een 1/3 van ons huis een 'jas aangetrokken', met een isolatiewaarde van ca. Rc 3,5. De gevels zijn van buitenaf geïsoleerd en gestuct, en alle kozijnen (niet nieuw) hebben we naar buiten gehangen; daardoor hebben we hele diepe vensterbanken binnen. Het dak is voorzien van geïsoleerde dakdozen, bovenop het bestaande dakbeschot. We hebben toen de dakpannen ook vernieuwd, dit was een oud allegaartje.
Ervaringen
Vooral het comfort in huis is ongelofelijk toegenomen! Al toen pas een klein deel van het dak was geïsoleerd kon je dat al in de hele woning voelen. Uiteraard is ons gasverbuik ook sterk gedaald, met bijna 50%.
Elektrische vloerverwarming, Infraroodverwarming
Uitvoering
Zelfstandig
Bedrijf
Jaar toepassing:
2018
Aanraden:
Ja
Beschrijving
Wij hebben nu in de werkkamer een infrarood paneel hangen (radiator is weg) en er komen zeker nog meer panelen bij. Ook hebben we verschillende stukken infrarood vloerverwarming liggen als proef. Dit werkt ook prima, mits je natuurlijk de vloerbedekking ook gaat vervangen. Je moet wel 80 % van de vloeroppervlakte vol leggen.
Ervaringen
Het is prettige en goede verwarming. Mits juist toegepast (en mits juiste paneel gekocht, goedkoop is duurkoop) werkt het uitstekend en zeer zuinig.
Tip
Laat je goed voorlichten, er is veel rommel op de markt. Tegelijk: de techniek is niet heel ingewikkeld, dus veel panelen zijn goed. Het zit uiteindelijk in de aansturing (thermostaat en paneel) of het ook zuinige verwarming is.

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >