Locatie

Uitgelichte afbeelding

Vrijstaande woning - 1992, Hurdegaryp


Omschrijving

Houtskelet spiraalwoning. Een wenteltrap is de as van het huis, iets uit het midden. Elke 4 treden een nieuwe "verdieping". De woonkamer bevindt zich boven in het huis, en beslaat 4 "verdiepingen", over het volle oppervlak van de woning. De slaapkamers bevinden zich onderin het huis. Warmte stijgt, dus de slaapkamers blijven redelijk koel, ook afgelopen zomer. De woning behoeft nog wel de nodige aanpassingen om deze energie-nul te krijgen: een meerjarenproject.

Installateurs en aannemers denken te weinig mee met concept "energieneutraal", of weten het niet vorm te geven. Het is noodzakelijk om veel kennis zelf op te doen en je eigen weg te bepalen.

Kenmerken

Bouwjaar: 1992
Energielabel: B
Soort: Twee-onder-een-kap
Duurzame woning: Houtskeletbouw

Toegepaste maatregelen

HR++ glas, Ramen, Deuren en Kozijnen, Maatwerkadvies, Bouwkundig advies, Installatieadvies, HR-ketel (Cv-ketel), Houtkachel, Houtgestookte cv-ketel, Elektrische vloerverwarming, Buffervat, Wandverwarming, Vloerverwarming, Convectoren, Pompschakelaar, Windmolen, Mechanische afvoer ventilatie, Actieve zonwering, Waterbesparing overig, Inregelen cv-installatie, Energiemonitor, Led lampen, Stand-by-killer, Radiatorfolie, Energiezuinige wasmachine, Dakisolatie buitenkant, Energiezuinige vaatwasmachine, Gebruikte materialen, Leemstuc, Milieuvriendelijke verf

Foto's
MaatregelenScroll naar top