Vrijstaand - 1997, Wognum

Vrijstaand - 1997, Wognum

Woning
  • Het aanleggen van de bodemwisselaar

Ervaringen met de (ver)bouw
Het aanleggen van de bronnen voor de bodem/water warmtepomp gaf wel veel rommel in de tuin maar als het er eenmaal inzit kan die heel goed 100 jaar meegaan. De aanleg van de zonnepanelen hebben we zelf gedaan en geeft weinig rommel.
Plannen voor de toekomst
De wtw installatie wil ik nog installeren en het glas wil ik vervangen voor HR++ en/of tripple glas. Mogelijk wil ik het dak nog naïsoleren van binnenuit.
Adviezen
Laat je goed voorlichten. Ik heb veel informatie gehaald uit het boek: 'Een jaren 70 huis energieneutraal zonder gas: zo kan jij het ook'. ISBN 9789462719200 kost € 20,00. Er staat heel veel informatie in wat je moet doen maar vooral ook wat je niet moet doen. Ondertussen heeft Theo van Lieshout een nieuw boek geschreven: 'Een energieneutraal huis: het naadje van de kous'. ISBN 978-94-6271-916-3. Wat ook heel belangrijk is: een installateur die de papieren niet heeft om een water/water warmtepomp met bodemwisselaar te mogen installeren zal meestal een lucht/water warmtepomp adviseren, met alle nadelen van dien.

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >